BrandSpot voor het Onderwijs

Het onderwijs kent een ingewikkelde jaarlijkse cyclus wat voorlichtingsmaterialen betreft. Opleidingsbrochures worden vaak jaarlijks aangepast, bewegwijzering voor open dagen moet worden herdrukt, en dan nog de vele flyers, posters, banners en uitnodigingen die per evenement anders moeten worden vormgegeven. Aan communicatiemiddelen heeft iedere onderwijsinstelling genoeg werk. BrandSpot ondersteunt onderwijsinstellingen bij het aangaan van deze uitdaging.

Brand Portals voor het onderwijs Functions & Features Voordelen

Case: Gepersonaliseerde brochures

 

Brand Portals voor het onderwijs

Communicatiematerialen maken

Veel onderwijsinstellingen zijn op zoek naar een oplossing die het maken van communicatiematerialen makkelijker, sneller en goedkoper kan maken. Daarbij moet er ook rekening worden gehouden met consistentie van de huisstijl en moet de oplossing het liefst zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Om grip te krijgen op dit hele proces hebben wij BrandSpot voor de onderwijssector ontwikkeld.

Cordeo heeft meer dan 10 jaar ervaring in de onderwijssector en is uitgegroeid tot marktleider. We bedienen vele Hogescholen en Unversiteiten, evenals ROC’s en het Voortgezet Onderwijs. BrandSpot faciliteert onderwijsinstellingen onder andere met het beheren en creëren van voorlichtingsmaterialen, zoals:

Opleidingsbrochures

Bachelor-, Master en opleidingsbrochures kunnen in een breed aanbod van talen aangemaakt worden, van Engels tot Japans. Dankzij het gebruik van dynamische sjablonen kunnen er verschillende huistijl-opties worden geïntegreerd, zoals bijv. een verschillend kleurenpalet per studie.

Certificaten en oorkondes

Dankzij het gebruik van variabelen kunnen er met een paar simpele stappen nieuwe certificaten en diploma’s aan worden gemaakt. Alle relevante data wordt geheel automatisch toegevoegd aan het sjabloon. De documenten kunnen bij de drukker gedrukt worden op het juiste waardepapier.

En meer…

Wervingsmaterialen zoals flyers, (web)banners en posters kunnen eenvoudig gemaakt worden op basis van templates. Maar ook persoonlijke op maat gemaakte (digitale) brochures. Alle materialen zijn netjes in de huisstijl en eenvoudig direct te bestellen bij de drukker.

Functions & features

BrandSpot, een veelzijdige online oplossing

Design toolkit

De  Studio applicatie van BrandSpot heeft alles in huis om gemakkelijk informatiematerialen te produceren. Een gebruiksvriendelijke interface zorgt dat iedereen een mooie uiting kan maken die netjes aan de huisstijl voldoet. Geen kennis van ontwerpsoftware is nodig, BrandSpot helpt de gebruiker bij het maken van mooie en effectieve communicatiemiddelen.

Lees meer

Digital Asset Manager

De Library applicatie van BrandSpot is de centrale opslagplaats van al uw communicatiematerialen. Het ordenen en delen van uw digitale bestanden is makkelijker dan ooit. Voortaan kunnen alle afdelingen binnen uw organisatie gemakkelijk toegang verkrijgen tot alle bestanden, ook op verschillende locaties. U kunt zelf toewijzen welke gebruikers toegang hebben tot bepaalde items.

Lees meer

Bestelsysteem

Met de WebShop applicatie kunnen aangemaakte items direct besteld worden. Prijzen zijn netjes weergegeven in de WebShop. U kiest wie er bij u levert: uw eigen vertrouwde leverancier, of u maakt gebruik van ons wereldwijde printnetwerk. BrandSpot zorgt dat de juiste informatie naar de leverancier wordt gestuurd zodat de opdracht snel en automatisch verwerkt kan worden.

Lees meer

Huisstijlhandboek

Met de BrandBook applicatie kunt u het verhaal van uw merkidentiteit vertellen. Met welke tone of voice moet er gecommuniceerd worden? Welke waarde wordt uitgedragen? Ook is het mogelijk om direct merk items als download aan te bieden. Denk aan logo’s maar ook code snippets zoals buttons voor op een nieuwe website. Ideaal, om in- en externe designers van guidelines te voorzien.

Lees meer

InDesign plugin

De DesignManager is de koppeling tussen uw designers en BrandSpot. Een ontwerp kan direct vanuit Adobe InDesign geüpload worden in BrandSpot als sjabloon. Op basis hiervan kunnen gebruikers vervolgens in de Studio de gewenste materialen maken. Een aanpassing nodig in het sjabloon? Geen probleem, de designer past het ontwerp aan en upload deze.

Lees meer

E-mail marketing

De MarketPlace van BrandSpot is speciaal gemaakt voor het vormgeven van mooie nieuwsbrieven, maar ook gepersonaliseerde uitnodigingen en informatiemails. Gebruikers kunnen zelfstandig hun mailing opmaken en beheren. Potentiële studenten kunnen zelfs gerichte informatie aanvragen die per direct in een persoonlijke digitale brochure wordt toegestuurd.

Lees meer

Onderwijsinstellingen waar wij voor werken

De ContentStore

Speciaal voor de onderwijssector heeft Cordeo extra features ontwikkeld

Een van deze features is de ContentStore. De ContentStore is een module binnen BrandSpot die het mogelijk maakt om content op één centrale plek op te slaan. Dit kan ook in meerdere talen. Veel gebruikte tekstcomponenten (common components) in vele verschillende documenten kunnen eenmaal worden opgeslagen en daarmee centraal beheerd worden.

Universiteiten en hogescholen hebben vaak dezelfde informatie over hun opleidingen beschikbaar in veel documenten, zoals factsheets, bachelor brochures, uitnodigingen en websites. Door deze opleidingsinformatie centraal te beheren in de ContentStore hoeft maar één bron te worden onderhouden. Wanneer deze tekstcomponenten in een document of website worden opgeroepen wordt deze meteen geplaatst in de juiste stijl en de juiste taal. Ook bestaande documenten kunnen snel bijgewerkt worden met de meeste up-to-data informatie. Het updaten van alle kanalen en uitingen is daardoor eenvoudig, correct en kost minimale inspanning.

Integraties en koppelingen

 

 

 

 

 

 

 

BrandSpot heeft een open architectuur en koppelt met vele applicaties en integreert met externe databases:

 

Case: Gepersonaliseerde brochures voor Hogeschool Utrecht

De Hogeschool Utrecht beschikt over een unieke en innovatieve manier om potentiële studenten voor te lichten. Bezoekers van de website kunnen zelf online de voor hun gewenste selectie aan informatie samenstellen met als resultaat een geheel op maat gemaakte online brochure.

De Hogeschool Utrecht biedt meer dan 90 bacheloropleidingen aan. Al sinds 2011 wordt BrandSpot gebruikt voor het creëren van de opleidingsbrochures op basis van flexibele sjablonen. Nu heeft men een nieuwe stap gezet naar een nog efficiënter proces dat beter aansluit bij de behoefte van de doelgroep. Dit doet de Hogeschool Utrecht door gebruik te maken van de module ContentStore waarin tekstcomponenten en beelden centraal opgeslagen worden. Een eenvoudig aanvraagformulier op de website over de gewenste opleiding, eventuele aanvullende informatie zoals honourstrajecten of begeleiding bij topsport en onderwerpen uit het studentenleven resulteert in een compleet dynamische samengestelde brochure. De brochure bevat alleen de relevante informatie voor de potentiële student en is volledig gepersonaliseerd in inhoud en beeldmateriaal.

De voordelen voor de Hogeschool Utrecht liggen niet alleen op een efficiënter proces voor het beheer van content en lagere kosten, maar vooral in het leveren van betere studie-informatie en mogelijkheden voor opvolging met vervolginformatie aan de (potentiële) studenten. De gegevens en aanvraagdata worden namelijk in het CRM van de Hogeschool Utrecht opgeslagen. Via de ContentStore is er één bron met content die uitgeserveerd kan worden naar meerdere media.

“De VU Toolbox is essentieel voor het operationele communicatieproces bij de VU. We zijn zeer tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de creatiemogelijkheden van BrandSpot.”

Nick Henning, Hoofd Congres- en Mediacenter, Vrije Universiteit Amsterdam

 

Ik wil een demo!

Voordelen voor het onderwijs

Een consistente toepassing van uw huisstijl in al uw materialen

Van bachelorbrochures tot visitekaartjes: uw huisstijl komt op een consistente manier uit de verf.

Voldoen aan wettelijke eisen voor webtoegankelijkheid

In een paar klikken uw PDF’s toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking.

Betere studievoorlichting door op maat informatie te leveren

Dankzij variabelen en de ContentStore kan de aankomende student gerichte informatie ontvangen in een persoonlijke brochure.

Een leverancier met kennis en ervaring in het onderwijs en een zeer hoog service niveau.

Cordeo is al jaren actief in de onderwijsmarkt, kennis over communicatie en techniek worden proactief met uw organisatie gedeeld.

Lees meer over de voordelen van BrandSpot voor het onderwijs in onze factsheet:

Download “BrandSpot voor het Onderwijs”!

Door op 'versturen' te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Ontdek meer:

Referenties  Oplossingen

Copyright 2018 Cordeo – Sitemap – Privacy & Cookies

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren