BrandSpot voor Woningcorporaties

Woningcorporaties vervullen een belangrijke taak in de sociale woningbouw. Ze staan in contact met een grote doelgroep van woningzoekenden, huurders, huurdersverenigingen en kopers. Er is een grote behoefte aan communicatie- en voorlichtingsmaterialen, zoals o.a. brochures, banners, social media posts, narrow casting op beeldschermen, instructiekaartjes en woningadvertenties. Het is een flinke klus voor de vaak kleine communicatieteams van de corporaties om de productie van al deze materialen in goede banen te leiden.

Brand Portals voor Woningcorporaties Functions & Features Voordelen

Case: Gepersonaliseerde brochures

 

Brand Portals voor Woningcorporaties

Online communicatiematerialen maken

BrandSpot faciliteert woningcorporaties met het beheren en creëren van voorlichtings- en communicatiematerialen, zodat woningcorporaties zich nu meer kunnen richten op hun primaire taak: het in kaart brengen van vele woonwensen en deze ook in vervulling laten gaan. BrandSpot ondersteunt de creatie van materialen zoals:

Brochures

Met behulp van dynamische sjablonen kunnen er gemakkelijk vele verschillende folders aangemaakt worden. Terugkerende informatie (zoals bijv. contactgegevens) kan in het sjabloon worden vastgelegd, waardoor de gebruiker alleen bepaalde tekstblokken kan wijzigen.

Woningadvertenties

Woningadvertenties kunnen geheel volgens de huisstijl worden gecreëerd in een handomdraai, met verschillende logo-opties en kleurpaletten. Ook zonder grafische kennis kan een gebruiker aan de slag en nieuwe materialen aanmaken die geheel aan de huisstijl voldoen.

En meer…

Specifieke wizards die zich aansluiten op uw organisatie kunnen zo worden ingericht dat materialen zoals persoonlijke badges en tafelkaarten in snelle stappen worden gecreëerd. Ook formulieren, instructiekaarten en zelfs narrow casting voor beeldschermen zijn mogelijk.

Functions & features

BrandSpot, een veelzijdige online oplossing

Design toolkit

De Studio applicatie van BrandSpot heeft alles in huis om gemakkelijk informatiematerialen te produceren. Een gebruiksvriendelijke interface zorgt dat iedereen een mooie uiting kan maken die netjes aan de huisstijl voldoet. Geen kennis van ontwerpsoftware is nodig, BrandSpot helpt de gebruiker bij het maken van mooie en effectieve communicatiemiddelen.

Lees meer

Digital Asset Manager

De Library applicatie van BrandSpot is de centrale opslagplaats van al uw communicatiematerialen. Het ordenen en delen van uw digitale bestanden is makkelijker dan ooit. Voortaan kunnen alle afdelingen binnen uw organisatie gemakkelijk toegang verkrijgen tot alle bestanden, ook op verschillende locaties. U kunt zelf toewijzen welke gebruikers toegang hebben tot bepaalde items.

Lees meer

Bestelsysteem

Met de WebShop applicatie kunnen aangemaakte items direct besteld worden. Prijzen zijn netjes weergegeven in de WebShop. U kiest wie er bij u levert: uw eigen vertrouwde leverancier, of u maakt gebruik van ons wereldwijde printnetwerk. BrandSpot zorgt dat de juiste informatie naar de leverancier wordt gestuurd zodat de opdracht snel en automatisch verwerkt kan worden.

Lees meer

Huisstijlhandboek

Met de BrandBook applicatie kunt u het verhaal van uw merkidentiteit vertellen. Met welke tone of voice moet er gecommuniceerd worden? Welke waarde wordt uitgedragen? Ook is het mogelijk om direct merk items als download aan te bieden. Denk aan logo’s maar ook code snippets zoals buttons voor op een nieuwe website. Ideaal, om in- en externe designers van guidelines te voorzien.

Lees meer

InDesign plugin

De DesignManager is de koppeling tussen uw designers en BrandSpot. Een ontwerp kan direct vanuit Adobe InDesign geüpload worden in BrandSpot als sjabloon. Op basis hiervan kunnen gebruikers vervolgens in de Studio de gewenste materialen maken. Een aanpassing nodig in het sjabloon? Geen probleem, de designer past het ontwerp aan en upload deze.

Lees meer

E-mail marketing

De MarketPlace van BrandSpot is speciaal gemaakt voor het vormgeven van mooie nieuwsbrieven, maar ook gepersonaliseerde uitnodigingen en informatiemails. Gebruikers kunnen zelfstandig hun mailing opmaken en beheren. Woningzoekenden kunnen zelfs gerichte informatie aanvragen die per direct in een persoonlijke digitale brochure wordt toegestuurd.

Lees meer

Woningcorporaties waar wij voor werken

Case: HW Wonen, Oud-Beijerland

Van brochures tot narrow casting

De Hoeksche Waard is de thuisbasis van HW Wonen. Hier bieden zij ruim 10.000 (huur)woningen en diensten aan die naadloos aansluiten bij de maatschappelijke ontwikkelingen en individuele woonwensen. Hier komen heel wat communicatie uitingen bij kijken.

Binnen HW Wonen wordt er gestreefd naar zoveel mogelijk zelfsturing en zelforganisatie. Omdat het gaat om een veelzijdige organisatie met verschillende takken, is het van belang dat communicatiematerialen zo zelfstandig mogelijk tot stand kunnen komen. Een van de taken van het team communicatie is de medewerkers hier goed in te faciliteren en de communicatiekracht van de medewerkers te vergroten.

Hiervoor was HW Wonen op zoek naar een tool die medewerkers in staat stelt om zelfstandig communicatiematerialen voor diverse kanalen te maken waarin de inhoud eenvoudig kan worden aangepast, maar de vorm en stijl is vastgelegd.

Met BrandSpot kunnen medewerkers zelf gemakkelijk nieuwsbrieven, brochures, advertenties, personeelsbadges en uitingen voor narrowcasting creëren. Tegelijkertijd wordt de huisstijl gewaarborgd en hebben medewerkers van alle afdelingen toegang tot een centrale beeldbank.

Resultaat: effectievere communicatie uitingen volgens de HW Wonen huisstijl in kortere tijd en tegen lagere kosten.

“Medewerkers kunnen nu snel en eenvoudig zelf hun communicatie uitingen maken. Dit levert tijdswinst op voor de hele organisatie. De tool is vriendelijk in gebruik en de beeldbank die hieraan gekoppeld is, maakt het voor ons compleet.”

Meghan Feldmann, Communicatieadviseur, HW Wonen

Ik wil een demo!

Voordelen voor woningcorporaties

Een consistente toepassing van uw huisstijl in al uw materialen

Van informatiefolders tot oproepkaarten: uw huisstijl komt op een consistente manier uit de verf.

Voldoen aan wettelijke eisen voor web toegankelijkheid

In een paar klikken uw PDF’s toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking.

Betere voorlichting door op maat informatie te leveren

Dankzij variabelen  kan de burger gerichte informatie ontvangen in een persoonlijke brochure.

Een leverancier met kennis en ervaring in de zorg en een zeer hoog service niveau.

Cordeo heeft veel ervaring met de woningsector. Kennis over communicatie en techniek worden proactief met uw organisatie gedeeld.

Lees meer over de voordelen van BrandSpot voor woningcorporaties in onze factsheet:

Download “BrandSpot voor woningcorporaties”!

Door op 'versturen' te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Ontdek meer:

Referenties  Oplossingen

Copyright 2018 Cordeo – Sitemap – Privacy & Cookies

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren