BrandSpot voor de Zorg

Nederlandse zorginstellingen opereren in een dynamische wereld met vele cliënten, direct betrokkenen, instellingen en andere doelgroepen. Dit maakt voorlichting en communicatie complex. Bij thuiszorg, jeugdzorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg, ziekenhuizen en vele andere zorginstellingen is de werkdruk hoog. De vaak kleine communicatieteams worstelen met de schaarse tijd om de vele doelgroepen te bedienen via de vele kanalen die tegenwoordig voorhanden zijn. BrandSpot ondersteunt zorginstellingen bij het aangaan van deze uitdaging.

Brand Portals voor de zorg Functions & Features Voordelen

Case: Patiëntenfolders Ledenkorting ZorgpleinNoord

Brand Portals voor zorginstellingen

Communicatiematerialen maken

Cordeo heeft meer dan 17 jaar ervaring in brand portals en is actief in vele sectoren. Ook ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn steeds vaker op zoek naar een oplossing om het maken van informatiematerialen makkelijker, sneller en goedkoper te maken. BrandSpot faciliteert zorginstellingen onder andere met het beheren en creëren van voorlichtingsmaterialen, zoals:

Patiëntenfolders

Met behulp van dynamische sjablonen kunnen medewerkers zelf gemakkelijk vele verschillende folders aanmaken. Deze specialisten vullen zelf de basis content in en een aparte workflow stap zorgt dat er een check is op de kwaliteit en leesbaarheid door een communicatie professional.

Zorgkranten en personeelsbladen

Professionele personeelsbladen of bewonerskranten kunnen geheel volgens de huisstijl worden gecreëerd in een handomdraai, met verschillende logo-opties en kleurpaletten. Ook zonder grafische kennis kan een gebruiker aan de slag.

En meer…

Informatiebrochures, menukaarten en flyers waren nog nooit zo eenvoudig te creëren. Bovendien kunnen er specifieke wizards worden ingericht waarmee op basis van een Excel upload ook persoonlijke materialen zoals oproepkaarten en machtigingskaarten gegenereerd kunnen worden.

Functions & features

BrandSpot, een veelzijdige online oplossing

Design toolkit

De Studio applicatie van BrandSpot heeft alles in huis om gemakkelijk informatiematerialen te produceren. Een gebruiksvriendelijke interface zorgt dat iedereen een mooie uiting kan maken die netjes aan de huisstijl voldoet. Geen kennis van ontwerpsoftware is nodig, BrandSpot helpt de gebruiker bij het maken van mooie en effectieve communicatiemiddelen.

Lees meer

Digital Asset Manager

De Library applicatie van BrandSpot is de centrale opslagplaats van al uw communicatiematerialen. Het ordenen en delen van uw digitale bestanden is makkelijker dan ooit. Voortaan kunnen alle afdelingen binnen uw organisatie gemakkelijk toegang verkrijgen tot alle bestanden, ook op verschillende locaties. U kunt zelf toewijzen welke gebruikers toegang hebben tot bepaalde items.

Lees meer

Bestelsysteem

Met de WebShop applicatie kunnen aangemaakte items direct besteld worden. Prijzen zijn netjes weergegeven in de WebShop. U kiest wie er bij u levert: uw eigen vertrouwde leverancier, of u maakt gebruik van ons wereldwijde printnetwerk. BrandSpot zorgt dat de juiste informatie naar de leverancier wordt gestuurd zodat de opdracht snel en automatisch verwerkt kan worden.

Lees meer

Huisstijlhandboek

Met de BrandBook applicatie kunt u het verhaal van uw merkidentiteit vertellen. Met welke tone of voice moet er gecommuniceerd worden? Welke waarde wordt uitgedragen? Ook is het mogelijk om direct merk items als download aan te bieden. Denk aan logo’s maar ook code snippets zoals buttons voor op een nieuwe website. Ideaal, om in- en externe designers van guidelines te voorzien.

Lees meer

InDesign plugin

De DesignManager is de koppeling tussen uw designers en BrandSpot. Een ontwerp kan direct vanuit Adobe InDesign geüpload worden in BrandSpot als sjabloon. Op basis hiervan kunnen gebruikers vervolgens in de Studio de gewenste materialen maken. Een aanpassing nodig in het sjabloon? Geen probleem, de designer past het ontwerp aan en upload deze.

Lees meer

E-mail marketing

De MarketPlace van BrandSpot is speciaal gemaakt voor het vormgeven van mooie nieuwsbrieven, maar ook gepersonaliseerde uitnodigingen en informatiemails. Gebruikers kunnen zelfstandig hun mailing opmaken en beheren. Patiënten kunnen zelfs gerichte informatie aanvragen die per direct in een persoonlijke digitale brochure wordt toegestuurd.

Lees meer

Zorginstellingen waar wij voor werken

Universal accesibility: screenreader proof documenten

Speciaal voor de zorgsector heeft BrandSpot een extra feature ontwikkeld

Veel cruciale informatie wordt gecommuniceerd in PDF bestanden. Voor blinden en slechtzienden is deze informatie vaak niet toegankelijk. Digitale toegankelijkheid is niet alleen belangrijk vanuit sociaal oogpunt maar is ook verplicht voor de overheid. Met de officiële opnamen van Europese standaard EN 301 549 in de nieuwe wet Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) wordt dit nog eens onderstreept.

BrandSpot genereert geheel automatisch PDF documenten die voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). In deze richtlijnen wordt er rekening gehouden met screenreaders en staan de speciale handelingen beschreven die bij de opmaak van een PDF bestand noodzakelijk zijn.

Hiermee is Cordeo de eerste in de markt die met behulp van geautomatiseerde opmaak tooling documenten echt toegankelijk maakt voor blinden en slechtzienden. Het unieke daarbij is dat BrandSpot het werk uit handen neemt: op basis van ontwerpen gemaakt in InDesign en de toegevoegde content worden automatisch de juiste structuren – zoals logische indeling, leesvolgorde, documentstructuur en inhoudsopgave –  aangebracht. De gebruiker wordt hier niet mee belast en het document dat hij/zij maakt is direct geschikt om gebruikt te worden door screenreaders.

Op deze manier kunnen overheden er zeker van zijn dat cruciale informatie toegankelijk is voor iedereen.

Meer weten over Universal Accessibility?

Download de uitgebreide whitepaper hier

Case: Patiënten folders voor Tergooi Ziekenhuis

Tergooi, met locaties in Hilversum en Blaricum, heeft via BrandSpot meer dan 700 patiëntenfolders kunnen creëren die nu centraal en online worden beheerd. Updates en wijzigingen zijn gemakkelijk door te voeren. Medewerkers krijgen een automatisch bericht wanneer er een nieuwe folder of een nieuwe versie van een folder is gepubliceerd en blijven zo op de hoogte van de meest actuele informatie. Via zogenaamde permalinks zijn alle brochures ook beschikbaar op de website van Tergooi. Wanneer er een nieuwe versie is, verwijst de permalink van de website meteen naar de nieuwste versie. Elke twee jaar wordt de content van de patiëntenfolders opnieuw beoordeeld door de specialisten. Ook dit proces wordt geheel gemanaged binnen BrandSpot.

“Het beheer van de meer dan 700 patiëntenfolders is een stuk eenvoudiger sinds we BrandSpot hebben.”
Lucielle Praktiek, Communicatie en Voorlichting, Tergooi


Partnerschap met ZorgpleinNoord

Cordeo heeft recentelijk een partnerschap gesloten met ZorgpleinNoord. Aan alle leden van ZorgpleinNoord, bieden wij BrandSpot aan met speciale voorwaarden en ledenkorting, zodat zorginstellingen kunnen profiteren van de vele voordelen van Brandspot.

Vraag een gratis demo aan!

 

Ik wil een demo!

Voordelen voor de zorg

Een consistente toepassing van uw huisstijl in al uw materialen

Van informatiefolders tot oproepkaarten: uw huisstijl komt op een consistente manier uit de verf.

Voldoen aan wettelijke eisen voor web toegankelijkheid

In een paar klikken uw PDF’s toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking.

Betere voorlichting door op maat informatie te leveren

Dankzij variabelen kan de patiënt gerichte informatie ontvangen in een persoonlijke brochure.

Een leverancier met kennis en ervaring in de zorg en een zeer hoog service niveau.

Cordeo is op de hoogte van uw behoeften als zorginstelling en deelt proactief kennis over communicatie en techniek met uw organisatie.

Lees meer over de voordelen van BrandSpot voor de zorg in onze factsheet:

Download “BrandSpot voor de zorg”!

Door op 'versturen' te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Ontdek meer:

Referenties  Oplossingen

Copyright 2018 Cordeo – Sitemap – Privacy & Cookies

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren