BrandSpot’s nieuwste feature: de MS Word Generator

De ontwikkelingen op digitaal gebied gaan erg snel. Als ontwikkelaar van online oplossingen is het daarom essentieel constant te peilen wat de nieuwe behoeften zijn in de markt.

De ontwikkeling van BrandSpot Next Generation, de nieuwste versie van BrandSpot, vordert gestaag: een van de nieuwste features die is gerealiseerd is de Microsoft Word Generator. Deze oplossing wordt – alvast als teaser voor BrandSpot Next Generation – nu ook aangeboden in de huidige versie van BrandSpot.

De Microsoft Word generator: hoe en wat

De MS Word Generator is als module speciaal ontwikkeld om, zoals de naam al verklapt, BrandSpot te integreren met een van de meest gebruikte applicaties: Microsoft Word. Met de MS Word Generator kunnen standaard Word documenten op basis van sjablonen op een eenvoudige manier worden gecreëerd. Dit gaat in een paar stappen:

 1. Ontwerp een gewenst design voor uw Word-bestanden

  Ontwerp via de BrandSpot DesignManager het Word-sjabloon.

 2. Selecteer en bewerk het sjabloon

  Via een gebruiksvriendelijke interface kunt u het gewenste sjabloon selecteren en documenten aanmaken door het sjabloon te voorzien van content. De MS Word Generator zorgt ervoor dat de documenten als Word document aangemaakt worden, exact volgens het design en helemaal in de huisstijl.

 3. Download het Word bestand

  De bewerkte documenten kunnen uiteindelijk worden gedownload en verder worden verwerkt, worden uitgeprint of worden verzonden.

Het sjabloon kan geheel volgens de huisstijl worden opgemaakt. Daarbij is het mogelijk om het logo van uw organisatie(onderdeel) te definiëren, kleurschema’s aan te maken of paragraafstijlen vast te leggen. Indien gewenst kunnen delen van het Word document worden vastgezet, u bepaalt zelf wat een gebruiker kan wijzigen en wat niet. Hiermee is uw huisstijl volledig geborgd, zoals dat ook voor andere onderdelen van BrandSpot geldt.

Gekoppeld met de Content Store

In de Content Store – de centrale content-opslagmodule van BrandSpot – is het mogelijk om standaardteksten te definiëren voor diverse talen. Deze content kan automatisch worden toegepast in de MS Word Generator. Centraal beheerde adresgegevens, pay-off teksten maar ook uitgebreidere teksten, zoals product- of bedrijfsomschrijvingen, worden automatisch in de goede taal in uw Word document ingevoegd. Uw merkverhaal zal hiermee altijd consistent zijn en is altijd up-to-date.

Voordelen van de BrandSpot MS Word Generator

De speciaal ontwikkelde, nieuwste module van BrandSpot, is volledig geïntegreerd met alle andere applicaties en modules van BrandSpot en biedt uw organisatie daarmee vele voordelen:

 • Alle communicatiematerialen in één centrale opslagplaats

  BrandSpot vormt nu de basis voor alle communicatiematerialen, ook voor Word documenten.

 • Altijd de actuele versie van een sjabloon bij de hand

  Gebruikers werken altijd met de meest actuele sjablonen voor Word documenten.

 • Het Word document voldoet aan de huisstijl

  Alle creaties binnen BrandSpot voldoen aan de huisstijlregels. Dat geldt nu ook voor Word documenten.

 • Mogelijkheid om bewerking van (delen van) documenten te beperken

  Het sjabloon heeft bewerkbare delen en vaststaande delen naar wens.

 • Vooraf ingevulde content voor standaard communicatie

  Tijdbesparing doordat alleen de tekst die specifiek is voor een document nog ingevuld hoeft te worden. Standaard teksten en afbeeldingen kunnen worden gedefinieerd en vastgezet in de sjablonen.

 • Sturing van de gebruiker met betrekking tot schrijfstijlen

  Van tevoren ingevulde content stuurt de gebruiker bij het redigeren van de tekst.

 • Geschikt voor het maken van e-mail handtekeningen voor Outlook

  Grafische opmaak van handtekeningen met de juiste logo’s, adressen en disclaimers.

Met de Microsoft Word Generator is BrandSpot weer verrijkt met een oplossing die bedrijven en gebruikers helpt om de huisstijl beter te borgen en op een eenvoudige wijze prachtige uitingen te maken in Microsoft Word. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis demo aan!

Terug naar nieuws