ContentStore voor gebruikershandleidingen

Kachelspecialist DRU levert verschillende soorten gashaarden en houtkachels in steeds meer landen. Hierdoor moeten er steeds meer gebruikershandleidingen, in steeds meer talen worden gemaakt.

DRU heeft nu, door gebruik te maken van de nieuwe module ContentStore, één bron waar de informatie voor de handleidingen vandaan komt. De content van de documenten wordt “centraal” beheerd. Dit betekent dat men maar één keer de basisinformatie in de vorm van tekstcomponenten en beelden, gebruikt in honderden handleidingen, moet vullen en deze vervolgens kan toepassen op alle kachelhandleidingen ongeacht welke taal. Bij wijziging in de content hoeft DRU deze dus maar op één plek aan te passen en worden de documenten automatisch bijgewerkt als er een nieuwe versie van wordt gemaakt.

In een zogenaamd contentobject, dat de uiteindelijke definitieve content bevat, is er de mogelijkheid meerdere vertalingen toe te voegen. Op deze manier kunnen teksten efficiënter beheerd en vertaald worden.

Door de mogelijkheid al in het sjabloon contentobjecten (veelal standaard teksten die gelden voor alle handleidingen) toe te voegen hoeven deze maar eenmalig geplaatst te worden en zijn ze ook automatisch aanwezig in alle documenten die gemaakt worden op basis van deze sjabloon.

Kachelspecifieke content kan op documentniveau uit de ContentStore worden ingevoegd. Teksten hoeven dus niet iedere keer opnieuw getypt te worden maar kunnen als contentobject geselecteerd en ingevoegd worden. Tevens kunnen de documenten gebruik maken van het vertaalconcept in BrandSpot waardoor plaatjes niet per taal opnieuw geplaatst hoeven te worden. De taal waarin een document aangemaakt wordt, bepaalt uiteindelijk ook de taal waarin de content geplaatst wordt. Als de vertaalde content aanwezig is dan is de vertaling van een gebruikershandleiding meteen beschikbaar.

DRU beschikt voor de creatie en het beheer van honderden handleidingen in vele talen nu over een zeer efficiënt proces dat er tevens zorg voor draagt dat de kwaliteit van de handleidingen is geborgd.

Terug naar nieuws