Cordeo wint aanbesteding Landstede Groep

Eind 2017 heeft Cordeo mee gedaan aan een aanbesteding van Landstede Groep. Landstede Groep biedt onderwijs voor jong en oud, en wil actief een brug slaan tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving, met waarde(n)vol leren, leven en werken.

Landstede Groep zet een brede mix aan communicatiemiddelen in om dit tot uiting te brengen en zocht hiervoor een efficiënte digitale oplossing. Vooral werd er gezocht naar software om alle materialen centraal te kunnen beheren, en een applicatie waarmee nieuwe communicatiematerialen gecreëerd kunnen worden. De keuze is bij de aanbesteding op BrandSpot gevallen.

De uitdaging: meerdere huisstijlen en merken in een brand portal

Cordeo heeft jarenlange ervaring in de onderwijssector en heeft met BrandSpot meerdere uitdagingen weten te ondersteunen: fusies van verschillende organisaties, doorvoering van nieuwe huisstijlen en interne reorganisaties van bedrijven. Door de organisatorische omvang van Landstede Groep en haar veelzijdige karakter staan we voor een nieuwe uitdaging.

Landstede Groep, gevestigd in Overijssel en Gelderland, is actief in het Voortgezet Onderwijs met vele locaties in onder meer Zwolle, Dronten, Kampen, Dedemsvaart en Hardenberg. Daarnaast is men actief in het middelbaar beroepsonderwijs en het volwassenenonderwijs. Landstede Groep heeft een groot aantal kleinschalige vestigingen, van Harderwijk tot Hardenberg en van Lelystad tot Raalte die op veel manieren hecht verbonden zijn met de lokale omgevingen.

Elke lokale school die onder Landstede Groep valt heeft haar eigen naam, merk en huisstijl. Bovendien heeft iedere school verschillende soorten materialen nodig. Naast bijvoorbeeld flyers en posters kan een school Brandspot gebruiken voor het maken van bewegwijzering, diploma’s en certificaten. Bij het beroepsonderwijs is de wens om een brochure makkelijk te kunnen samenstellen waarbij de samenwerkingsprocessen digitaal ondersteund worden. Dit alles moet mogelijk zijn in één brand portal voor de gehele Landstede Groep.

Eén brand portal voor iedereen. Talloze mogelijkheden.

Landstede Groep zal overzicht hebben in alle merken, de bijbehorende materialen en communicatiemiddelen als nooit tevoren. Dankzij de mogelijkheid om bevoegdheden toe te wijzen per gebruiker kan een groot aantal gebruikers tegelijkertijd in de brand portal werken. Eenmalige gebruikers kunnen bijvoorbeeld vanuit BrandSpot een afbeelding downloaden, terwijl de communicatiecollega’s op een lokale school conform de afgesproken huisstijl zelf communicatiemiddelen kunnen opmaken en deze vervolgens bij de repro, drukkerij of leverancier laten realiseren.

De communicatieafdeling, maar ook een lokale directeur heeft inzicht in de middelen die gemaakt worden en de kosten ervan; de goedkeuringsworkflow en de inrichting met rollen en rechten dragen hieraan bij.

Voor elke behoefte een applicatie

BrandSpot kan op vele manieren ingezet worden via applicaties die onderling samenwerken. Met de nieuwe brand portal kunnen communicatiemedewerkers van Landstede groep:

… de verschillende huisstijlen per school vastleggen in het BrandBook;
… zorgen dat de nieuwe materialen volgens de juiste huisstijl worden gecreëerd in de Studio;
… nieuwe materialen opslaan in de Library, de DAM van BrandSpot;
… print- en drukklare materialen bestellen via de WebShop;

We kijken uit naar een mooie samenwerking met Landstede Groep.

Terug naar nieuws