DRU: Automatisch energielabels genereren in BrandSpot

Onze klant DRU, haardenproducent, is al jaren BrandSpot-gebruiker. Omdat DRU behoort tot de branche van apparatuur die energie verbruikt, wil zij constant innoveren om steeds de meest milieuvriendelijke technologie toe te passen. Een energielabel is bij uitstek een middel om deze groene technologie onder de aandacht te brengen van consumenten. Door de flexibiliteit van BrandSpot kunnen deze labels geheel geautomatiseerd gemaakt worden.

Energielabels in de brand portal

Per 2018 is het verplicht in de EU om op alle verbruikende gas- en houthaarden, zoals ook in alle gerelateerde communicatie-uitingen, een goed zichtbare label te plaatsen die aangeeft onder welke energieklasse het apparaat valt. De klasse wordt aan de hand van het verbruikswattage toegewezen. DRU heeft ervoor gekozen om naast deze standaard informatie ook enkele USP’s en een QR code toe te voegen aan het label. De QR code verwijst naar de exacte productdetail-pagina van het product op de website van DRU. Op deze wijze kan de consument aanvullende en meest actuele informatie krijgen over het product.

DRU hoeft intern slechts een exceldocument te importeren met de productinformatie. BrandSpot maakt automatisch per regel van het excelbestand een label in vier talen (Engels, Nederlands, Frans en Duits) in exact het juiste formaat en design. Dit is snel, verminderd kansen op fouten en is erg efficiënt.

BrandSpot voor DRU: functies en wizards op maat

De Library en de Studio zijn twee van de applicaties van de brand portal die ingezet worden om gemakkelijk de energielabels te genereren. Ook is er een speciale wizard ontworpen. Hoe zijn deze ingezet en welke voordelen leveren deze voor DRU?

Batch-upload in Library

Allereerst is er gekeken naar de meest gebruiksvriendelijke manier om de QR-codes in BrandSpot te verkrijgen. Dankzij de al bestaande “batch-upload” optie in de Library, BrandSpot’s digital asset manager, zijn deze gemakkelijk in grote getallen op te slaan. De QR-codes verwijzen vervolgens naar de productpagina van verschillende kachels.

Nieuwe sjablonen in de Studio

In de Studio zijn er nieuwe typen sjablonen aangemaakt die ruimte bieden voor het invoegen van QR-codes, de energielabels zelf en andere specifieke iconen. Er zijn verschillende varianten van de sjablonen zodat de labels, voor de verschillende kachelmerken, van het juiste logo worden voorzien.

De custom wizard: de energielabel generator

Tot slot, de wizard waarmee energielabels gegenereerd kunnen worden. Dit is de plek waarin het excel bestand wordt geüpload en verwerkt. Na het uploaden kan men de kachels waarvan een label gemaakt moet worden selecteren. Dankzij het ingelezen excel bestand, weet BrandSpot tot welk merk iedere kachel hoort, het vermogen, welke iconen van toepassing zijn en welke QR code uit de Library geplaats moet worden. Met een simpele klik op de “Create”-knop worden de labels geheel automatisch aangemaakt en gepubliceerd. Deze kunnen dan via de WebShop besteld worden waarna ze gedrukt en geleverd worden aan DRU.

DRU beschikt nu over alle benodigde ingrediënten om consumenten te laten zien hoe zuinig de kachels zijn en voldoet ook gelijk aan de wettelijke eisen . Met BrandSpot is het automatisch generen en toevoegen van energielabels geen moeite!

Terug naar nieuws