Een Digital Asset Manager voor water en melk!

“Tijd stroomt als water in een rivier” zei Confucius eeuwen geleden. Waterbedrijf Vitens weet dit maar al te goed. Vitens bestaat uit meer dan 1.400 mensen die voortdurend zorgen dat maar liefst 5,5 miljoen klanten kunnen vertrouwen op drinkwater van topkwaliteit. Voor hun fotomaterialen had Vitens een decentrale mappenstructuur. 
Daardoor was het lastig om deze snel te vinden. Ook was het delen van foto’s met externen omslachtig en tijdrovend.

Vitens heeft zich daarom tot Cordeo en onze brand management software BrandSpot gericht. We hebben de Library , BrandSpot’s Digital Asset Manager, bij Vitens geïmplementeerd met als resultaat dat de duizenden foto’s nu overzichtelijk gerangschikt en snel te vinden zijn door innovatieve zoek- en filterfuncties. Fotografen kunnen vele foto’s tegelijk uploaden en beschikbaar maken voor de hele BrandSpot's Library, Vitensorganisatie. Via zogenaamde permalinks kunnen foto’s met externen gedeeld worden zonder een login op de bibliotheek. BrandSpot biedt naast het origineel in hoge resolutie, ook verschillende downloadformaten aan voor het web en kantoorprinters. Zo hopen wij de rivier van tijd iets minder snel te laten stromen zodat Vitens zich kan richten op hun water- (en tijd) management!

Cordeo beperkt zich echter niet alleen tot water. Wat dacht u van melkproducten? FrieslandCampina Domo is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van ingrediënten, halffabricaten en complete formuleringen van kindervoeding en voor ingrediënten van medische voeding en celvoeding. Ook FrieslandCampina Domo had een functionele beeldbank nodig om hun MarCom materialen te ordenen en globaal beschikbaar te maken: voor een dergelijk internationale organisatie is een goed werkende Digital Asset Manager, waFrieslandCampina Domo BrandSpotar alle bevoegden makkelijk bij kunnen, essentieel. Met onze Library kan FrieslandCampina Domo haar merk-items delen (upload en download) met andere in- en externe gebruikers op basis van vooraf gedefinieerde rechten. De Digital Asset Manager maakt het ook mogelijk om via een “mass-upload”-functionaliteit vele assets tegelijkertijd te uploaden. Het gebruik en de kwaliteit van items is te monitoren evenals de copyright.

De Digital Asset Manager van BrandSpot, onze Library,  maakt het dus mogelijk om alle merkassets op een centrale plaats beschikbaar te hebben. Dankzij innovatieve features biedt de Library echter veel meer. Onze klanten Vitens en FrieslandCampina Domo hebben dit zelf ervaren. Dankzij een goede samenwerking hebben zij wederom besloten om BrandSpot als Digital Asset Manager te blijven gebruiken!

Terug naar nieuws