Het geheime ingrediënt: gemak dankzij integratie met digitale printer RPI Europe

Bij Cordeo weten we hoe waardevol integraties en partnerschappen zijn. Een van de partnerschappen die ons en onze klanten blij maken, is die met RPI Europe. RPI begon in 1979 als een drukkerij en is onlangs uitgegroeid tot een wereldwijd printnetwerk, met een voor ons belangrijke vestiging in Eindhoven. Eén van hun motto’s is: “Wij zijn het geheime ingrediënt voor het succes van uw organisatie.” Wij van Cordeo kunnen hier eigenlijk alleen mee instemmen: zelfs als integratie in BrandSpot is RPI Europe te beschouwen als geheim ingrediënt.

Aangename verrassing: een stap verwijderd van internationale connectie

Dat RPI Europe als geheim ingrediënt beschouwd kan worden, is zeker geen loze uitdrukking. Voor veel klanten van ons komt RPI Europe daadwerkelijk als een aangename verrassing uit de lucht vallen. Hoezo?

Op het moment dat een organisatie besluit een brand portal aan te schaffen om het creatieproces van marketingmaterialen te versnellen, wordt er vaak parallel gezocht naar een brand portal die op de behoeften aansluit én naar een lokale drukker. Er worden dus twee zoektochten gestart.

Wat is de ideale brand management software? Waar is de ideale drukker, en zit deze in de buurt? Het zijn vaak twee afzonderlijke keuzes die gemaakt moeten worden. Een aantal klanten kiest voor BrandSpot en heeft al een connectie met een bepaalde drukker. Maar veel klanten waren aangenaam verrast bij het kennis nemen van de integratie van BrandSpot en RPI Europe: de aanschaf van BrandSpot betekende voor hen tevens toegang tot een uitstekende digitale printer in Nederland en in potentie tot een wereldwijd printnetwerk.

Over RPI Europe

Tijd om RPI Europe aan het woord te laten. Wij stellen Björn van Hamond, Sales&MarCom Manager van RPI Europe een aantal vragen.

Waar heeft RPI haar vestigingen en waar levert zij?

“RPI levert gepersonaliseerde print services voor bedrijven over de hele wereld. Alleen al vanuit onze vestiging in Eindhoven verzenden wij naar meer dan 100 landen. Wij hebben drie eigen vestigingen in zowel de US als in Europa en werken daarnaast samen met diverse partnerorganisaties (bijvoorbeeld Australië) waar we geen eigen fabriek hebben. Ons hoofdkantoor zit in Seattle, daarnaast hebben we nog een productielocatie in Atlanta en uiteraard in Eindhoven. Wij behoren sinds 2010 tot de RPI familie (dat overigens staat voor Reischling Press Incorporated), hiervoor opereerde we zelfstandig onder de naam Paro, een bedrijf dat al stamt uit de jaren 30.”

Hoe loopt het proces aan de kant van RPI Europe?

“Je kunt RPI het beste zien als een soort black box waar je een printbare file (PDF) en bijbehorende orderinformatie (XML) naar toe stuurt. Dit gebeurt via een digitale connectie (API). De orders komen dus volledig automatisch binnen, duizenden per dag, non-stop. Gelukkig wordt alles volledig geautomatiseerd productie gereed gemaakt. Volgens de afspraken vervaardigen wij de producten en verzenden deze naar het juiste adres met één van onze distributeurs. We sturen status updates als orders ontvangen en verzonden zijn met eventuele tracking informatie.”

Welke voordelen levert RPI Europe?

“Wat we vaak terug horen van onze klanten is dat ze onze manier van werken, internationale oplossing, schaalbaarheid en diversiteit aan mogelijkheden waarderen. Wij benaderen samenwerking minder vanuit een klant-leveranciers verhouding en meer vanuit een partnership, want samen kom je verder. We sturen sterk op kwaliteit en leverbetrouwbaarheid en doen elke dag ons best om het opgebouwde vertrouwen met onze klanten te verdienen. Ook werken wij voor veel (online) aanbieders van fotoproducten (fotoboeken, kaarten, kalenders, etc.) en die waarderen het ontzettend dat wij White label zijn. De producten worden verzonden onder het eigen merk en we zijn zo ook geen concurrent van onze eigen klanten.”

Hoe ervaart RPI Europe de samenwerking met Cordeo?

“Inmiddels werken wij ongeveer 6 jaar samen met Cordeo. Een samenwerking die wij als zeer prettig ervaren, gebouwd op vertrouwen. Ook hier geldt “samen kom je verder”. Onze services versterken elkaar, het Cordeo team is enthousiast en heeft de drive om vooruit te komen. De belangrijkste ingrediënten om het verschil te maken!”

Terug naar nieuws