Gruitpoort maakt creatieve uitingen met BrandSpot

De Gruitpoort is een culturele organisatie in Doetinchem en een broedplaats voor creativiteit. Via film, theater en vele events stimuleert en regisseert de Gruitpoort culturele een maatschappelijke initiatieven in de achterhoek. Gruitpoort maakt al vele jaren vooral gebruik van BrandSpot voor het creëren van verschillende creatieve uitingen, zoals maandkalenders, posters en vele type flyers binnen de zeer creatieve huisstijl van Gruitpoort.

BrandSpot wordt, volgens John von der Linden van Gruitpoort, als heel gebruiksvriendelijk ervaren. Gruitpoort werkt met vele tientallen vrijwilligers en het blijkt dat ze allemaal zonder training aan de slag kunnen met het aanmaken van communicatie-uitingen. Het is daarom fijn dat BrandSpot web-based is. Vrijwilligers kunnen ook vanuit huis werken in de brand management portal.

“Er zijn altijd veel last minute wijzigingen in ons aanbod. Voorheen was de ontwerper altijd de bottleneck. Nu kunnen we snel en efficiënt zelf wijzigingen doorvoeren.”, aldus John von der Linden. “Ook het uitsnijden en plaatsen van foto’s gaat heel goed.”

Er is vaak haast bij de creatie en productie van materialen zoals de kalender, de posters en de flyers. Gruitpoort is dan ook erg tevreden over de integratie met de lokale leverancier voor drukwerk, Printing Partners. Via de WebShop kan Gruitpoort elk document meteen bestellen bij Printing Partners. “Betrouwbaarheid is voor ons heel belangrijk. We hebben goede afspraken met Printing Partners en ze leveren heel snel”.

De voordelen die Gruitpoort de afgelopen jaren heeft ervaren door het werken met BrandSpot liggen vooral op het efficiënte proces. Het goed gestructureerde creatie- en goedkeuringsproces van de materialen, dat geborgd is via BrandSpot, biedt de vele vrijwilligers houvast en zorgt voor snelheid. Fijne bijkomstigheid is dat er minder externe kosten worden gemaakt bij het reclamebureau, wat tot een grote kostenbesparing heeft geleid.

De video laat zien hoe Gruitpoort te werk gaat met BrandSpot:

Terug naar nieuws