Just in Time produceren van handleidingen dankzij integratie BrandSpot en Glovia ERP

Kachelspecialist DRU is recent overgestapt naar een “stukproductie”-methode. Kachels worden niet meer in grote aantallen geproduceerd, maar juist op bestelling. Dit maakt het mogelijk voor DRU om nog meer rekening te houden met de specifieke wensen van hun klanten.

Iedere bestelling wordt afzonderlijk afgehandeld. De gewenste kachel wordt op maat geproduceerd en aangeleverd. Ook de gebruikers- en installatiehandleidingen kunnen nu dus per bestelling worden aangeleverd: doordat nu exact bekend is welk product aan welk land geleverd wordt, is het mogelijk om slechts de gebruikers- en installatiehandleidingen toe te voegen van het betreffende land/taalgebied in plaats van alle taalvarianten. Dit leidt tot een significante kostenbesparing. De wens van DRU is om dit gehele proces te automatiseren.

De oplossing van BrandSpot

Binnen BrandSpot beheert en creëert DRU al vele jaren alle handleidingen inclusief de taalvarianten. Om de ‘stukproductie’ methode optimaal te benutten is er een koppeling gemaakt tussen het ERP-pakket van DRU, Glovia, en BrandSpot. Het ERP systeem (Enterprise Resource Planning, zie onderstaande video) verstuurt alle informatie, zoals welke producten er gemaakt gaan worden en naar welk taalgebied ze verstuurd worden, naar BrandSpot. BrandSpot weet op basis van het productnummer en het taalgebied welke handleidingen gedrukt moet worden en verstuurt de printopdracht naar de printpartner. Deze print de handleidingen en zorgt dat de handleidingen klaar liggen tijdens de juiste stap in het productieproces zodat deze aan het product kunnen worden toegevoegd.

Voordelen:

  • Kostenbesparing door het alleen toevoegen van handleidingen voor een specifiek land/taalgebied
  • Elimineren van traffic-kosten door één geheel geïntegreerd en geautomatiseerd proces
  • Wanneer er een update geweest is in een handleiding wordt de laatste versie automatisch toegevoegd aan een product
  • Geen voorraadkosten of het moeten weg gooien van verouderde handleidingen

BrandSpot en ERP systemen

Voor DRU is deze nieuwe integratie ontzettend nuttig . Een koppeling tussen BrandSpot en een ERP systeem zoals Glovia maakt dat het productieproces en het marketingproces elkaar kunnen aanvullen waar nodig, zoals in het geval van de productie van handleidingen. Het bewijst maar weer hoe nuttig integraties kunnen zijn voor marketing software.

Hieronder een video met uitleg over wat Glovia precies doet:

Terug naar nieuws