Kerstactie 2017: Drie keer ontwikkeling voorop!

De kerstdagen komen eraan! Voor Cordeo betekent dat, naast een kerstuitje onder ons, ook dat we iets bijdragen aan een goed doel. Al jaren kiezen wij ervoor om in plaats van een klantengeschenk, jaarlijks een nieuwe organisatie te kiezen om aan te doneren. In 2016 was dit het KWF.

Omdat 2017 voor ons als jaar van mooie ontwikkelingen de geschiedenis in gaat, hebben wij voor het kiezen van het goede doel “ontwikkeling” als thema genomen. Van alle door het personeel aangedragen goede doelen zijn er drie doelen overgebleven die elk zo goed aansloten dat we dit jaar iets uitzonderlijks doen. We steunen niet één, maar drie doelen dit jaar!

Stichting Vluchteling: ontwikkeling van een beter bestaan voor vluchtelingen

Wereldwijd zijn ruim 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Stichting Vluchteling biedt hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Bij acute nood zorgen we voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.“, Stichting Vluchteling website.

De stichting staat natuurlijk mensen bij die uit Noord Afrika de oversteek van de middellandse zee wagen, of zij die uit het Midden-Oosten vluchten, maar ook de Rohingya, de etnische minderheid die op de vlucht moet slaan uit Myanmar, waar hun mensenrechten ernstig geschonden worden.

Net Foundation: onderwijs online beschikbaar maken in gesloten landen en afgelegen gebieden

De missie van NET Foundation is het wereldwijd online beschikbaar maken van digitaal Bijbelgetrouw theologisch onderwijs ten behoeve van voorgangers en gemeenteleden, die in gesloten landen of afgelegen gebieden een verantwoordelijke taak hebben binnen de lokale christelijke gemeente.“, Net Foundation website.

Ontwikkeling gaat natuurlijk gepaard met onderwijs. Vrijheid van meningsuiting is voor Cordeo heel belangrijk, en ieder moet de vrijheid hebben om zijn/haar geloofsovertuiging uit te oefenen. Het online beschikbaar maken van onderwijs dat aansluit op geloofsovertuigingen die niet altijd in bepaalde gebieden dezelfde ruimte krijgen, is daarom voor ons een goede zaak.

Mensenrechtenorganisatie “Frayba Centro de Derechos Humanos”: gelijke rechten en kansen in Mexico

Cordeo steunt Frayba via Mensen met een Missie, die onder andere via mensenrechten-waarnemers fondsen werft voor Mexico. Naast Mexico, heeft mensen met een Missie vele andere ontwikkelingssamenwerkingsprojecten over de hele wereld.

Mensen met een Missie over hun project in Mexico: “Mexico wordt gedomineerd door geweld. Corruptie leidt ertoe dat politie en militairen samenwerken met de georganiseerde criminaliteit. In de deelstaten Chiapas, Guerrero en Morelos is sprake van botsende belangen tussen verschillende partijen. Een sluimerende conflictsituatie en militarisering is het gevolg. Mensenrechten, met name van inheemsen, worden zwaar geschonden. Mensen met een Missie wil een bijdrage leveren aan vredesopbouw en preventie van escalatie van de sociale conflicten in Chiapas, Guerreo en Morelos. Hierbij worden door middel van workshops de capaciteiten van mensen, de lokale organisaties en de inheemse gemeenschappen versterkt.” Lees meer op hun website.

Tot slot…

We zijn blij dat we voor alle drie de doelen een kleine bijdrage kunnen leveren. We wensen iedereen hele fijne kerstdagen!

Terug naar nieuws