NHL Stenden Hogeschool kiest BrandSpot na aanbesteding

Na een aanbestedingstraject voor een brand portal heeft NHL Stenden gekozen voor BrandSpot. BrandSpot viel vooral op voor de aangename prijs/kwaliteit verhouding, en lijkt dankzij het vlotte implementatieproces dé aangewezen tool om de uitdaging van NHL Stenden aan te gaan. Welke?

De uitdaging: Fusie van NHL Hogeschool en Hogeschool Stenden

Vanaf 1 januari 2018 wordt NHL Stenden Hogeschool een feit. NHL Hogeschool, gerenommeerd in de regio, bundelt haar kracht met internationaal georiënteerde Stenden Hogeschool. Uiteraard moeten er veel zaken geregeld worden en een stukje reorganisatie komt er altijd bij kijken. Ook op marketing gebied betekent een fusie dat er een nieuwe naam en logo moeten worden bedachten, en natuurlijk moet er een nieuwe huisstijl worden vormgegeven. Deze wijzigingen moeten vervolgens zo snel mogelijk worden verwerkt in de nieuwe marketingmaterialen.

De oplossing: starten met brand portal BrandSpot

Het vernieuwen of het invoeren van een nieuwe huisstijl is vaak een langdurig proces. Zeker na een fusie is het van belang dat er op een georganiseerde manier met een schone lei wordt begonnen met het creëren en opslaan van nieuwe marketingmaterialen volgens de nieuwe huisstijl.

Beide hogescholen waren al eerder in gesprek gegaan met Cordeo om met BrandSpot te beginnen, maar het ideale moment om de brand portal te introduceren was natuurlijk de fusie, die al langer op de planning stond. Met BrandSpot kan NHL Stenden Hogeschool gemakkelijk en snel:

  • … de nieuwe gezamenlijke huisstijl vastleggen in het BrandBook;
  • … zorgen dat de nieuwe materialen volgens de nieuwe huisstijl worden gecreëerd in de Studio;
  • … nieuwe materialen opslaan in de Library, de DAM van BrandSpot;
  • … printklare materialen bestellen via de WebShop;

BrandSpot is al eerder ingezet voor de vernieuwing en herinvoering van een nieuwe huisstijl, en klanten zijn altijd blij verrast over de snelheid waarop hun nieuwe huisstijl beschikbaar is. Ook maakt het gebruik van een brand portal dat de klant grip heeft op de kosten. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking!

Terug naar nieuws