BrandBook

 Inspireer en informeer uw mensen met uw merk.

Waar wilt u beginnen?

Wat is het Voor wie Workflow Functions & Features Voordelen

Wat is een huisstijlhandboek

Ik wil een demo!

Een huisstijlhandboek bevat alle informatie over uw merkidentiteit. In het BrandBook wordt dan ook het DNA van het merk beschreven, maar ook de stijlregels en -elementen en de wijze waarop deze toegepast moeten worden. Het geeft richting aan de wijze waarop uw merk zich presenteert in alle brand touch points.

Het inspireert uw mensen en informeert hen waarom een consistente merkuitstraling helpt om als organisatie voorop te blijven.

Verhoog de merkbeleving: maak uw huisstijlrichtlijnen helder en expliciet.”

Voor wie is het

BrandBook

Elke organisatie presenteert zich op een bepaalde manier, onder de naam van een merk. Daarom is het BrandBook ook voor iedere organisatie die het eigen merk sterk naar buiten wil kunnen dragen. Het zorgt voor eenduidigheid en geeft huisstijlrichtlijnen aan alle marketing- en communicatieuitingen van uw organisatie.

Informeer, verbind en motiveer met BrandBook

Een BrandBook is een essentieel element bij de totstandkoming van uw merkstrategie. “Brand consistency” is een van de meest belangrijke eigenschappen van een organisatie: uw doelgroep raakt zo gewend aan de toon en waarde van uw merk.

Handmatig uw huisstijl doorvoeren is onbegonnen werk. Nog steeds bestaan er organisaties die handmatig hun logo toevoegen en het lettertype aanpassen, maar dit kan makkelijk fout gaan. Een doordachte huisstijl met een goed huisstijlhandboek en gebruiksvriendelijke tooling is de beste oplossing. We doorlopen de stappen voor uw huisstijl:

Bepaal de visie en stijl van uw merk

De inhoud van het BrandBook wordt vaak samen met uw creatieve bureau uitgewerkt. Samen met het creatieve bureau laat u uw merk tot leven komen in een visuele stijl die bij uw organisatie past, als ook visie en logo. De nieuwe stijl zal in al uw communicatie terug komen en dient zorgvuldig opgesteld te worden.

Uw huisstijlrichtlijnen in BrandBook

In het BrandBook omschrijft u de waarden van uw merk en concretiseert u hoe het merk toegepast moet worden. Daar stelt u tevens alle praktische merkelementen op zoals fonts, kleurpaletten en logo’s. Direct vanuit het BrandBook kan een gebruiker op deze manier alle relevante en up-to-date elementen downloaden.

Pas uw huisstijl toe in BrandSpot

Met het BrandBook paraat in de portal, kunt u zich nu richten op het informeren en faciliteren van uw mensen zodat zij de ‘stijl van het merk’ eenvoudig kunnen toepassen. Interactieve links verwijzen uw mensen niet alleen naar downloads maar ook naar praktische tools  zoals de Studio om aan daar hun eigen uitingen te gaan maken.

“Streef naar merk consistentie”

Bent u benieuwd?

Vraag onze vrijblijvende demo aan!

Demo aanvragen

Duidelijke huisstijl dankzij praktische tools

BrandSpot bevat praktische tools om het uw mensen zo makkelijk mogelijk te maken de huisstijl toe te passen. Het BrandBook communiceert duidelijk hoe uw merk gebruikt moet worden in communicatie. Maar bovenal vereenvoudigt BrandSpot complexiteit door het aanbieden van de flexibele sjablonen.

Integratie met Library

Doordat het BrandBook geïntegreerd is met de Library hoeven de merkelementen maar op één plek beheerd te worden. Wanneer een logo bijvoorbeeld een nieuwe versie krijgt, is deze nieuwe versie ook direct beschikbaar in het BrandBook. Dit beperkt het beheer en versterkt de consistentie van uw merk.

Standaard elementen

Het BrandBook biedt allerlei handige kant en klare content blokken die van toepassing zijn voor elk huisstijlhandboek. Denk hierbij aan het eenvoudig communiceren over fonts, kleuren, afbeeldingen, code snippets en logo’s. Er is geen extern creatief bureau nodig om het BrandBook te maken of te updaten.

Extern beschikbaar

Naast het beschikbaar maken van het BrandBook binnen BrandSpot is het ook mogelijk om het huisstijlhandboek extern beschikbaar te maken als responsive website. Mensen hebben dan geen login voor BrandSpot nodig maar kunnen direct bij het BrandBook terecht. Dit is vooral handig wanneer u met veel verschillende bureaus ’s werkt.

“Moeiteloos uw brand identity toepassen op alle communicatiematerialen.”

Voordelen van een huisstijlhandboek

Uw merk staat sterker dan ooit tevoren

Eén centrale plek waar alles over uw merk te vinden is. Alle bestanden en tools zijn bij de hand om gelijk aan de slag te gaan met uw merk.

Gebruiksvriendelijk

Met het BrandBook bent u zelf in controle over de content in uw huisstijlhandboek. Het aanmaken, updaten of aanvullen is zeer eenvoudig door de inline editing mogelijkheden.

Standaard elementen

Doordat er veel standaard huisstijl elementen beschikbaar zijn heeft u zonder programmeerkennis snel een mooi BrandBook online.

Overbrug geografische spreiding van uw organisatie

Nooit meer zullen uw merkuitingen er anders uit zien op verschillende locaties: iedereen ontwerpt in BrandSpot en print bij dezelfde leverancier.

Copyright 2018 Cordeo – Sitemap – Privacy & Cookies

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren