DesignManager

Maak inspirerende sjablonen met vele mogelijkheden.

Waar wilt u beginnen?

Wat is het Voor wie Workflow Functions & Features Voordelen

Wat is een DesignManager

 

Ik wil een demo!

De DesignManager is de Adobe InDesign plug-in voor BrandSpot. Met de DesignManager kunnen ontwerpers op een efficiënte wijze sjablonen creëren in hun eigen vertrouwde InDesign omgeving. De ontwerper kan met de unieke plug-in een statisch InDesign bestand vertalen naar een dynamisch sjabloon. Er is precies vast te leggen welke flexibiliteit er toegestaan is zodat de brand identity optimaal tot zijn recht komt zonder dat de gebruiker te veel wordt beperkt in zijn/haar creativiteit. Door de naadloze integratie tussen Adobe InDesign en BrandSpot is het sjabloon direct te uploaden naar BrandSpot. Een zeer efficiënt proces zodat gebruikers snel aan de slag kunnen met het nieuwe sjabloon.

“DesignManager: de brug die Adobe Indesign met de brand portal verbindt.”

Voor wie is de DesignManager

De DesignManager is speciaal ontwikkeld voor de grafische kennishebbers, oftewel voor designers. Ontwerpers zijn gewend te werken binnen Adobe InDesign en zijn hier helemaal in thuis. Door een plug-in in deze applicatie is de inwerkperiode minimaal. Daarnaast zorgt de ‘upload to BrandSpot’ functie dat het sjabloon binnen no-time gebruikt kan worden door gebruikers.

Er is géén ingewikkelde software oplossing of extra programmeer werk nodig om het design om te zetten naar een ander formaat zoals HTML. Hierdoor zijn er geen ‘vertaal’ problemen bij het omzetten van het design naar een sjabloon. Het design is namelijk gelijk het sjabloon.

Bent u benieuwd?

Vraag onze vrijblijvende demo aan!

Demo aanvragen

Definiëer: van design naar creatie met de DesignManager

 

Met BrandSpot kunnen ontwerpers op een efficiënte wijze sjablonen ontwerpen binnen Adobe InDesign. De flexibele sjablonen zorgen voor een exacte naleving van de huisstijlrichtlijnen door de eindgebruikers. De workflow begint bij de ontwerper die in overleg met de Brand Manager sjablonen ontwerpt in Adobe InDesign op basis van de huisstijl. Met behulp van de DesignManager wordt de flexibiliteit toegevoegd en wordt het sjabloon geüpload in BrandSpot. Na het uploaden en vrijgeven voor gebruikers(groepen) is het sjabloon beschikbaar in de Studio. We gaan de stappen langs:


Ontwerpen in InDesign

De Brand Manager heeft zijn/haar wensen voor de nieuwe publicatie doorgegeven aan de designer. De designer gaat te werk in zijn/haar vertrouwde ontwerp software, Adobe InDesign. Hier wordt het design gecreëerd gewoon zoals de designer gewend is. Eventueel kunnen er ook nog alternatieve (pagina) opties opgemaakt worden.


Flexibiliteit toevoegen

Wanneer het ontwerp klaar is, kan de designer aan de slag met de DesignManager. Met de DesignManager kan de ontwerper van elke element de flexibiliteit bepalen en aangeven of er pagina varianten zijn. De designer kan bijvoorbeeld per tekstblok aangeven of het wel of niet gewijzigd kan worden, of er flex mogelijkheden aan vast zitten en vele andere mogelijkheden.


Uploaden en klaarzetten

Met behulp van de DesignManager wordt het nieuwe sjabloon geüpload naar BrandSpot. In de admin omgeving van de Studio kan vervolgens het sjabloon nog even getest worden door de ontwerper en de Brand Manager. Als alles oké is, kan met het rollen en rechten systeem ingesteld worden wie van de gebruikers het nieuwe sjabloon kan zien in de Studio.

“Definieer, integreer en automatiseer het ontwerp in flexibele dynamische sjablonen.”

Huisstijl vastleggen met flexibele mogelijkheden

Binnen de DesignManager worden de sjablonen echt dynamisch. Met de zogeheten flex opties kunnen tekstblokken en beeldvakken de eigenschap krijgen om mee te groeien met een tekst of afbeelding, of zelfs verspringen van positie. Ontdek de verschillende opties:


Content Flex

Om teksten passend te maken in een tekstveld, wordt het formaat van het lettertype of van het tekstvak automatisch groter of kleiner. Deze functionaliteit is gebaseerd op de verschillende aspecten van ‘text styling’. De begrenzing en prioriteiten worden vooraf ingesteld om een consistente look & feel te behouden.

 


Object Flex

De verschijning, positie en het formaat van een tekst- of afbeeldingsveld kan zich aanpassen aan de desbetreffende content. Afhankelijk van de lengte van een tekst of de afmeting van een afbeelding, zal het formaat en de positie van het veld automatisch veranderen. Wanneer een veld geen content bevat kan het veld zelfs niet zichtbaar zijn.


Reference Flex

De verschijning van een tekst- of afbeeldingsveld kan veranderen indien een gerelateerd veld wel of geen content bevat. Indien velden aan elkaar gerelateerd zijn, betekent dit dat het formaat van het ene veld invloed heeft op het formaat en/of de positie van het andere. Bij geen content kan het gerelateerde veld zelfs verborgen zijn.

“Werken in de vertrouwde design omgeving van Adobe InDesign”

Voordelen van een plug-in voor Adobe InDesign

Optimale flexibiliteit, toch binnen huisstijlregels

De vele zogeheten “flex” mogelijkheden maken het ontwerpproces creatief en veelzijdig zonder dat het ontwerp de huisstijl te buiten gaat.

Zelf templates kunnen maken

Wanneer u zelf grafisch geschoolde mensen in dienst heeft kunnen deze zelf de sjablonen maken en plaatsen in BrandSpot.

Directe integratie met Adobe InDesign

Geen gedoe met exports, conversies of programmeerwerk. Het Adobe InDesign ontwerp kan direct worden geladen in de DesignManager.

Ontwerpers kunnen werken in Adobe InDesign

Designers kunnen in hun vertrouwde software werken. Geen tijdverlies aan het leren van een nieuwe software.

Copyright 2018 Cordeo – Sitemap – Privacy & Cookies

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren