asset_manager1

Library

Digital Asset Management

De term Digital Asset Management, ofwel DAM, wordt in de print- en publishingindustrie gebruikt om het beheer-, de opslag-  en de distributie van digitale bestanden (digital asset) aan te duiden. Een Digital Asset Manager is dus de centrale plaats waar alle merkitems worden opgeslagen en beheerd, zoals afbeeldingen, video’s, fonts, PDF’s, logo’s, ontwerpbestanden, office documenten en elk ander digitaal merkitem van uw organisatie. Of een afbeelding of logo wel of niet mag worden toegepast wordt hier eveneens bepaald.
Gebruikersrechten bepalen wie toegang heeft tot specifieke bestanden.

Het belang van een Digital Asset Manager

Iedere organisatie heeft ontelbare merkuitingen en bestanden die makkelijk en snel toegankelijk moeten zijn voor een groot aantal mensen, van collega’s tot klanten. Eerder was het gebruikelijk om deze bestanden via een lokale mappenstructuur te delen op de eigen server, maar tegenwoordig is er grote behoefte om alle assets altijd en overal beschikbaar te hebben. Digital asset management software is daarom essentieel en bespaart u een hoop onnodige tijd die u voorheen kwijt was aan het lokaliseren van uw bestanden.

Screen-Shot-2015-10-27-at-10.50.06-AM-copy

Bent u benieuwd?

Vraag onze vrijblijvende demo aan!

Demo aanvragen

Onze Library, een unieke oplossing

BrandSpot’s Library maakt het, zoals iedere Digital Asset Manager, mogelijk om alle merkassets op een centrale plaats beschikbaar te hebben, maar dankzij innovatieve features biedt de Library veel meer. Eén van onze unieke features is de Faceted-filter. U stelt hiermee vooraf zoekfilters in  die aansluiten bij uw organisatie. Ook kunt u uw eigen zoekeigenschappen instellen en opslaan met behulp van de “Bookmark Search”.

Screen-Shot-2015-10-27-at-2.51.37-PM-copy

BrandSpot kent een uitgebreide functionaliteit van rechten en rollen. Ook in ons digital asset management systeem is dit toepasbaar. Met onze BrandSpot Library kunt u uw merkitems delen (upload en download) met andere in- en externe gebruikers op basis van vooraf gedefinieerde rechten. Via een “mass-upload”-functionaliteit kunt u vele digital assets tegelijkertijd uploaden. Het gebruik en de kwaliteit van items is te monitoren evenals de copyright. Ook zijn er dynamische permalinks die garanderen dat u altijd de laatste versie van uw openbare documenten op de website heeft staan. Het aantal downloads geeft inzicht in de belangstelling voor specifieke items. Onze Digital Asset Manager biedt bovendien verschillende weergaveopties om items tot in detail te bekijken. Uw kunt uw items vergroten en zelfs binnen een diapresentatie bekijken. De eigenschappen van uw bestanden kunnen eenvoudig worden geraadpleegd of aangepast worden. Tevens kunt u merkitems delen via e-mail en social media met externe doelgroepen die geen toegang hebben tot de DAM.

Dankzij ons geïntegreerde Brand Management platform BrandSpot, heeft u niet alleen alle voordelen van een Digital Asset Manager tot uw beschikking, maar ook alle andere tools die uw organisatie nodig heeft om een uitstekende Brand Management mogelijk te maken.

Neem contact met ons op om te informeren hoe de Library  uw merkuitingen echt toegankelijk maakt!

Ga terug naar BrandSpot

Bekijk ook: BrandBook | Studio | WebShop

Meer informatie?

Download hier onze brochure.

Download nu

brochure brandspot afbeelding

Copyright 2018 Cordeo – Sitemap – Privacy & Cookies

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren