Studio

Focus op creatie dankzij dynamische sjablonen.

Waar wilt u beginnen?

Wat is het Voor wie Workflow Functions & Features Voordelen

Wat is een Studio

Ik wil een demo!

De Studio van BrandSpot is een complete design toolkit voor het consistent maken van marketing-en communicatiematerialen. Door slim gebruik te maken van sjablonen zijn alle materialen consistent, van optimale kwaliteit en volgens de huisstijl.

Vandaag de dag is het hebben van een design toolkit zo onmisbaar geworden in de marketingsector, dat het ook wel marcom toolkit of marketing toolkit genoemd. Een marcom toolkit is een online applicatie waarin communicatiematerialen kunnen worden gecreëerd door gebruikers die zelf geen kennis hoeven te hebben van designsoftware. Dankzij vooraf ontworpen sjablonen, is het voor de gebruiker een kwestie van “vakken vullen”!

Wil een gebruiker een folder produceren? Dan hoeft zij zich niet langer meer te bekommeren om het ontwerp, de pagina-indeling, het plaatsen van logo’s of het nummeren van de bladzijden. De gebruiker richt zich alleen op content. Zo worden de tijd, het budget en de creativiteit van de gebruiker maximaal benut!

 “Eén sjabloon voor veel verschillende toepassingen.”

Voor wie is de Studio

De Studio is voor iedereen die makkelijk en snel communicatiematerialen wil maken. Er is minimale kennis of training voor nodig.

Een marcom toolkit is de ideale schakel tussen het creatieproces van de designer, en iedere andere gebruiker. De Brand Manager, die de huisstijl bedenkt en bewaakt, gaat met de designer om de tafel zitten om verschillende ontwerpen uit te werken. De designer creëert vervolgens het algemene ontwerp van de brochure met behulp van professionele design software zoals Adobe Indesign. Het ontwerp wordt, in het geval van BrandSpot, via de DesignManager geüpload. Op basis van dit ontwerp worden er sjablonen aangemaakt, waardoor de gebruiker zich slechts op de inhoudelijke aspecten hoeft te richten. De Brand Manager kan dankzij de toolkit erop vertrouwen dat de huisstijl juist toegepast wordt tegen minimale kosten.

Dit maakt de Studio een geliefde applicatie bij organisaties die vaak nieuwe materialen moeten aanmaken: scholengemeenschappen (studiegidsen, bewegwijzering voor open dagen, etc.), ziekenhuizen (informatiefolders e.d.) maar ook bedrijven (product sheets, klant cases, etc.) en overheden.

Grote en kleine organisaties gebruiken de Studio al, en is naar eigen zeggen, na de implementatie niet meer weg te denken!

Creëer merkuitingen met de Studio

Iedere BrandSpot applicatie maakt deel uit van een algemene workflow waarin alle marketingfacetten aan bod komen. De Studio is de applicatie die de creatie stap in de workflow voor haar rekening neemt.

De Studio stelt gebruikers zonder technische of grafische ervaring in staat om snel en eenvoudig MarCom materialen te creëren, te herzien en te vertalen. De Studio kan gebruikt worden voor basic materialen als posters en leaflets tot zeer complexe uitingen als brochures en magazines.

Binnen de Studio bestaat ook een logische workflow. De stappen binnen de workflow zijn logischerwijs het voorbereiden van het ontwerp, het aanmaken van het sjabloon, het bewerken van de marketinguiting in de Studio, en het publiceren van het nieuwe document. We lichten de stappen hieronder uit:


Voorbereiden

Onder supervisie van de Brand Manager wordt het design met behulp van de InDesign plugin (de DesignManager) naar een flexibel en dynamisch sjabloon vertaald. Hierbij kan voor gebruikers bepaald worden welke content zij wel of niet mogen wijzigen en wat het gedrag is van de elementen. Het sjabloon wordt binnen BrandSpot getest op de juiste instellingen en output. Na goedkeuring door de Brand Manager wordt het sjabloon vrijgegeven voor gebruik aan geautoriseerde gebruikers die er direct mee aan de slag kunnen.

Bewerken

In de Studio creëren gebruikers met de flexibele sjablonen alle communicatie materialen. Deze sjablonen bevatten veel geavanceerde mogelijkheden zoals het automatisch passend maken van teksten, optionele afbeeldingsposities, schaalbare afbeeldingen, groeiende tekstvelden en alternatieve lay-outs . De ‘What you see is what you get’-editor met ‘preview-, zoom-in en zoom-out’ functie is zeer gebruiksvriendelijk. Tijdens het bewerken wordt de preview automatisch ververst zodat de gebruiker altijd exact ziet hoe zijn of haar document er uit ziet.

Publiceren

De Brand Manager kan van te voren instellen dat hij of zij een bericht krijgt als nieuwe materialen zijn aangemaakt. Hij/zij moet deze dan goedkeuren voordat het gepubliceerd wordt. Dit zorgt dat de Brand Manager altijd op de hoogte is van wat er gemaakt wordt. Na het publiceren staat het nieuwe materiaal in de Library (DAM) zodat deze gedeeld kan worden met de collega’s of op de website geplaats kan worden. Daarnaast is het document uiteraard ook beschikbaar in de WebShop waar de gebruiker direct een bestelling kan plaatsen bij een druk.

“Creëren, bewerken, vertalen, goedkeuren en publiceren”

Bent u benieuwd?

Vraag onze vrijblijvende demo aan!

Demo aanvragen

Gemak met sjablonen

De Studio is met haar dynamische sjablonen en vele mogelijkheden een gebruiksvriendelijke en krachtige applicatie. De flexibele sjablonen in de Studio kunnen gemakkelijk worden aangepast in stijl, lay-out en zelfs taal:

Wissel van stijl

Gebruikers kunnen in BrandSpot eenvoudig van stijl wisselen. Met één simpele klik kunt u vooraf gedefinieerde stijlvarianten toepassen zoals kleur, lettertype, logo of opmaakstijl. Met deze functie zijn binnen hetzelfde sjabloon snel en eenvoudig uitingen te creëren voor een specifiek product, dienst of organisatieonderdeel. Altijd conform de huisstijlrichtlijnen.

Varieer tussen lay-outs

Hetzelfde sjabloon kan voor meerdere type documenten worden gebruikt. Heeft u voor een pagina een andere lay-out nodig of meer of minder pagina’s? Alle vooraf gedefinieerde varianten zijn met slechts één klik te activeren. Welke variant ook wordt geselecteerd, elke keuze is conform de huisstijlrichtlijnen doordat het design geborgd is in het originele design.

Pas de taal aan

Het gebruik van verschillende talen met bijbehorende lettertypen is in BrandSpot geïntegreerd. Er is ondersteuning van alle Westerse talen, ’multi-byte’ talen zoals Chinees, Japans en Koreaans, evenals Cyrillisch, Turks, Thai en alle Centraal Europese talen. De opmaak past zich automatisch aan bij het gebruik van talen die meer of minder ruimte vragen in een tekstveld.

“Dynamische sjablonen die altijd aan de huisstijl voldoen”

 

Ultiem eenvoudige Wizards

Soms kan het zijn dat een sjabloon heel eenvoudig is maar door heel veel mensen gebruikt wordt. Ook mensen die normaal gesproken geen communicatiematerialen creëren. Voor materialen zoals bijvoorbeeld visitekaartjes kunnen er dan, in plaats van sjablonen, direct speciale wizards worden gebouwd die het creatieproces echt tot een paar klikken beperkt. Dropdown-menu’s en meerkeuze vragen maken dat u in een handomdraai uw visitekaartje bij de hand heeft. Visitekaartjes, posters en naamkaartjes zijn typische uitingen die eenvoudig door alle medewerkers zelf gemaakt kunnen worden met een wizard zonder dat daar veel ‘digitale’ ervaring voor nodig is.

Voordelen van een design toolkit

Huisstijlautomatisering onder controle

Het was nog nooit zo simpel geweest om uw huisstijl consistent door te voeren op communicatiematerialen van alle soorten en maten.

Dynamische flexibele sjablonen op uw maat

De sjablonen beschikken over de mogelijkheden die overeenkomen met uw persoonlijke wensen. Zo wordt uw huisstijl geen keurslijf.

Gepersonaliseerde wizards waar nodig

Speciale wizards die het creatieproces van marketingmaterialen beperken tot een paar klikken.

Eén workflow voor iedereen

Professionele communicatiematerialen maken zonder enige vorm van grafische kennis binnen een gecontroleerd proces.

Copyright 2018 Cordeo – Sitemap – Privacy & Cookies

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren